Programmeren met Scratch #2

Woensdag 24 Oktober hadden wij weer Programmeren met Scratch event in de Bibliotheek Emmen. 

Naast een vast groepje hadden zich ook een aantal nieuwe ninja’s aangemeld. De nieuwe ninja’s kregen van Hank hun eerste uitleg in Scratch om een opdracht te kunnen maken. Uiteindelijk was iedereen bezig met zijn/haar opdrachten. Ook deze keer vloog de tijd om.

 

Scratch is een object-georiënteerde visuele programmeertaal. De taal is geschikt voor het maken van visualisaties zoals interactieve verhalen, animaties, spellen, muziek en kunst en richt zich speciaal op jonge mensen vanaf 8 jaar.

Het bijzondere aan deze programmeertaal is dat het werkt met blokjes i.p.v. tekst. Dat beperkt syntaxfouten door de onderdelen van een programma als legosteentjes in elkaar te laten passen. Als de blokjes passen is het programma syntactisch in orde en kan het worden uitgevoerd. Programmeerfouten blijven vanzelfsprekend mogelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *