Programmeren met Scratch #1

Woensdag 26 September 2018 was de eerste Scratch events van CoderDojo Emmen in de Bibliotheek Emmen. Wat voor een beest is een Coderdojo zullen sommige zich misschien afvragen. CoderDojo’s organiseren events (“doe-het-zelf-workshops”), de zogenaamde “Dojo’s”. In onze Dojo leren jongens en meisjes (ninja’s) van 8 jaar tot 15 jaar o.a. programmeren met Scratch. In kleine, overzichtelijke opdrachten oefenen zij met de verschillende functies van het programma Scratch. Zo leren zij stapje voor stapje hun eigen games maken.

Woensdag gingen de eerste ninja’s aan de slag met Scratch, maakte een eigen Spirte (het poppetje waarmee je gaat spelen), omgeving of paste een bestaande aan. Ze leerde hoe je opdrachten kunt geven aan je computer om je Spirte en de omgeving te laten bewegen bij bepaalde handelingen.

Na 2 uur wilde de meeste niet naar huis.. niet getreurd op woensdag 24 Oktober om 14:30 uur (elke 4e woensdag van de maand) gaan we verder met Programmeren met Scratch #2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *